NAT...nat...nat....hoe gaan de tulpenbollen het doen?!

Gepubliceerd op 19 maart 2024 om 10:29

Ik moet er nu echt even aan gaan zitten om een berichtje te schrijven. Want met zoveel werk in de tuin voordat we opengaan heb ik dit even laten zitten. Op de foto's is te zien hoe nat de tuin was deze winter en nu nog steeds is! Het water wat je ziet is in de zomer helemaal weg tenzij het blijft regenen. Zoveel is er gevallen. Dit is de 2e winter dat we in eigen tuin konden schaatsen! Alhoewel het dit jaar wat beperkt was blijft het wel een feest om dat in je eigen tuin te kunnen doen.

De gele plekken aan de rand van het water is het afgemaaide hoge gras wat ik gebruikt hebt om de tulpen mee af te dekken voor de winterkou. Echter deze bleef achterwege en door de hoge temperaturen moest het hoge gras er weer snel af... want het broeiproces is als een warme deken voor de tulpen en ze kwamen sneller uit de grond dan verwacht. Maar hierover mee de volgende keer.

veel maaien & harken...en dan alles versjouwen naar de de tulpenvelden.

De grond is soms even droog maar dan weer drijfnat. Gelukkig is er een weekend geweest om het gras snel te maaien want dat stond alweer 20cm hoog. Maar door de natte grond kon er geen machine overheen en zelfs de voetstappen van onszelf en de dieren bleven zichtbaar...

Maar de tulpen deerden dat blijkbaar niet en schoten de grond uit op sommige plaatsen. Wel wonderlijk na zoveel regen.

Ook de groei is wisselend. Waar de ene tulp snel groeit blijft in hetzelfde veld de ander nog even rustig de grond uit komen. HOPELIJK kost het niet teveel kracht van de tulp en worden ze toch groot in formaat maar de natuur laat zich niet dwingen dus we zullen het zien...................!?!